Ladda ner och instrallera packagefiler till ditt spel

Att ladda ner och instrallera packagefiler till the sims 3 kan vara både jobbigt, krånligt, tidskrävande och samtidigt helt nödvändigt för att spelet ska bli så intressant som möjligt igen, så därför ger jag er här en guide i hur man laddar ner och instrallerar package filer till ditt sims 3 spel på enklaste, möjligaste sätt.
 
En sak som kan vara bra att veta innan vi börjar är att denna instruktionen handlar om package filer, som man inte kan hitta på se.thesims3.com. Filerna du hittar på se.thesims3.com kallas Sims3pack. Package-filer (som jag i denna guide visar er hur man ska ladda ner) kan ni hitta på sidor som: AceCreators, TamoMod the sims, Rayne's Factory,  Anubis, (Här kan du hitta fler nedladdningssidor)
 
Guide för de som har Windows
1. Ladda ner vilken package-fil som helst. Detta kan du göra på någon utav de sidorna jag nämnde innan. 
(De flesta sidor visar tydligt var du ladda ner filen, tryck bara på "Download")
Filen kommer förmodligen sparas under hämtade filer på din dator.
 
2. Innan du instrallerar den i ditt spel så måste du ha ett program som packar upp filen (Om filen från början är en Zip-fil eller Rar-fil). Och till windows är detta program WinRAR, om du inte har detta på din dator så kan du lätt instrallera det här.
 
3. Du kan inte öppna din package-fil riktigt än, för att du ska få in din package-fil i spelet så behöver du först en Mods-mapp i din The sims 3-mapp som du har på din dator och för att inte behöva krångla med allt detta själv så rekommenderar jag och i princip alla andra, att ladda ner FrameworkSetup.  När du har laddat ner den hamnar den förmodligen i "Hämtade filer" på din dator. FrameworkSetup måste vi också packa upp för att detta ska funka så gör det. 
5. När du har gjort detta så öppnas den i WinRAR achiver. Du ska nu högerklicka på mappen med det tre punkterna (...), Sen trycker du på "Extract to the specified folder" 
 
6. Då kommer denna ruta upp och här väljer du alltså var du vill placera package-filen. För att detta vi gör nu ska funka så måste du placera ...-mappen i The sims 3 mappen. Den mappen ligger förmödligen på: C:\Users\Ditt användarnamn du har på datorn\Documents\Electronic Arts\The Sims 3. Du väljer alltså The Sims 3-mappen och trycker sedan på OK.
 
7. Efter du har gjort det här så borde du (Om du har gjort rätt!) Hitta en mapp som heter "Mods" i din The sims 3-mapp. Öppna mods-mappen! Här i finns det en mapp som "packages" det är i den mappen du ska lägga alla dina package-filer fram över, efter du har packat upp filerna i WinRAR förståss!
Här ska också finnas två test mods redan. Du kan ta bort dem om du känner för det. Men radera inte Resource.cfg-filen, för då fungerar inte modsen!
 
8. När du har hittat mappen mods och mappen packages så letar du upp package-filen som du ville ha in i spelet, den borde vara i "Hämtade filer" på din dator (Eller där du valde att lägga package-filen när du instrallerade den). Du högerklickar på filen, "Öppna med..." och väljer sedan WinRAR.
9. Du hittar nu din package-fil i WinRAR (som öppnades när du klickade på öppna med) Du drar sedan in denna filen (från WinRAR) till Package-mappen. (Eller klistrar in den)
 
10. Nästa gång du startar spelet ska du nu ha dina mods i spelet!
 
Har du några frågor? Kommentera här nedanför.
 

Kommentarer
jessica säger:

Hej,

Har försökt ocvh försökt att installera både package filer och the sims filer, men det funkar inte..

Har fått några "mönster" till golv och tapet att fungera, men resten fungerar inte.

Har gjort allt rätt, är ganska data kunnig, så det har jag inga problem med, men jag blir vansinnig, hittar inga av möblerna jag laddat ner i själva spelet :S

Vet inte vad jag gör för fel+?

2013-08-16 | 14:25:12
Bloggadress: http://jessicalindstrom.blogg.se
mia/ säger:

hej! jag fattar inte riktigt hur man laddar ner mods, eller skaffar filer osv..

2015-01-21 | 20:59:44

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kommer du tillbaka?

Har du mail? (Det är bara jag som kan se den!)

Har du en blogg? (Annars lämnar du denna ruta tom)

Kommentar/Fråga till inlägget:

Trackback